Thursday, August 20, 2015

#Beauty : Sweet Can D Cup (SCDC)

sweet can d cup

 BESAR,TEGANG,ANJAL & MENAWAN SEAWAL 7 HARI 

Khasiat Sweet Can D Cup :
-------------------------------------

 Membesarkan saiz payudara dari CUP A ke CUP D dalam masa seminggu
► Membantu bagi pengumpulan tisu lemak di sekitar kawasan payudara, dengan itu  dapat menambah  volume  pada payudara.
 Menegangkan buah dada dan belahan.
 Menghidrat, menguatkan dan menggiatkan semula tisu payudara dan matriks kulit payudara.
 Memulihkan kekuatan tisu penghubung, dengan itu membolehkan kedua untuk mengangkat dada.
 Menghapuskan stretch mark pramatang di bahagian payudara.
 Meningkatkan kelembutan dan keanjalan payudara
 Mengatasi masalah payudara leper akibat penyusuan bayi
 Mencerahkan puting susu
 Seimbangkan saiz payudara
 Menaikkan punggung yg jatuh
 Menganjalkan Punggung
 Mengetatkan MISS V
 Menghilangkan bau MISS V
► Menghilangkan bulu roma yang lebat pada wanita seperti bulu kaki, misai dan bulu tangan
 Mencantikkan kuku, rambut, kulit dan segala aset wanita
 Mengatasi masalah “KERING” ketika bersama suami
 Meningkatkan keinginan seksual
 Menaikkan nafsu isteri untuk bersama suami
 Menghilangkan masalah keputihan
 Mengatasi masalah dalaman wanita
 Mencegah kanser
 Melindungi sel dari kerosakan radikal bebas
 Menambah tenaga
 Merawat masalah rahim


1 Set Sweet Can D Cup Terdiri Daripada :
--------------------------------------------------------
 Breast Enlargement Collagen Drink
 Breast Serum




Fungsi Breast Drink :
----------------------------
 Membuatkan anda kelihatan 5 hingga 10 tahun lebih muda dari usia sebenar
 Mengetatkan payudara,punggung kendur dan masalah kelemahan rahim
 Menegangkan payudara dan pinggul
 Mengecutkan rahim selepas bersalin
 Membantu ibu-ibu yang bakal menopause
 Mencuci darah kotor
 Menganjalkan & menghaluskan kulit yang telah melendut
 Mengetatkan vagina
 Menambah tenaga dan kecergasan


Cara Pemakanan Breast Drink :
-----------------------------------------
 Masukkan 2 scoop kolagen
 Masukkan 120ML air masak  atau jus ke dalam shaker & goncang
 Bancuh mengunakkan air mineral/ air bersih biasa, Tidak digalakkan menggunakan air panas
 Minum 2 kali sehari

Bahan- Bahan Aktif :
--------------------------
► Breast Enlargement Collagen Drink
Glutathione hyaluronic acid, Collagen, Vitamin C, Peuraria Mirifica, Pomegranate, Apple Stem Cell, Papain Enzyme, Lycopene, Pinaple Cube, Niacinamide 



Fungsi Breast Serum :
----------------------------
 Bahan yang paling cepat & selamat meresap ke dalam badan.
 Dihasilkan melalui pelbagai vitamin & mineral aqua digabungkan dalam 1 botol
 Merangsang kolagen dan mengetatkan payudara
 Menguatkan lagi tisu penghubung dan ligamen untuk membantu fungsi mengangkat
 Menyuburkan dan menghaluskan payudara agar lebih berseri
 Menggalakkan penutupan payudara untuk belahan jelas terlihat
 Memulihkan kecergasan tisu payudara yang rosak
 Melindungi kerosakan payudara dari radikal bebas


Cara Pengunaan Breast Serum :
-----------------------------------------
 Gunakan Serum Payudara ke hujung jari anda dan oleskan pada payudara.
 Sapu serum  pada seluruh payudara, meliputi semua aspek.
 Urut serum pada payudara dalam gerakan membulat selama kira-kira 5 minit sehingga serum dapat diserap sepenuhnya oleh payudara.
 Ulang langkah yang sama pada  sebelah  payudara lagi
► Prosedur ini harus dilakukan  dua kali sehari, sekali pada waktu pagi dan malam.

Bahan- Bahan Aktif :
--------------------------
► Breast Serum
Peuraria Mirifica, Witch Hazel (Hamamelis virginiana), dan mengandungi bahan-bahan lain seperti Vitamin B3 (Niacin), provitamin B5, Vitamin E asetat, Minyak Lavender dan Argan oil.


Nota :
-------
-  Minum air yang banyak.
-  99% pengguna mendapat kesan positif. Keberkesanan mungkin berbeza mengikut kadar pengeluaran hormon, umur, diet dan juga keturunan.


Siapakah yang sesuai mengambil Sweet Can D Cup?
--------------------------------------------------------------------
 Wanita yang bakal bertunang dan berkahwin
 Suri rumah yang sentiasa sibuk
 Ibu yang mempunyai anak yang ramai
 Wanita yang bekerjaya yamg sentiasa sibuk
 Wanita yang kurang daya seksual ketika bersama suami
 Wanita yang ingin mencari kaedah untuk membesarkan payudara
dengan selamat
 Wanita yang berusia


Jaminan kami :
--------------------
 Selepas minum seminggu => Rasa berdenyut pada bahagian payudara 
 Selepas 7 hari minum => Kulit menjadi licin serta nampak sedikit berisi dan tegang 
 Selepas 14 hari minum => Payudara terasa tegang & kulit putih berseri, lembab, halus & anjal
 Selepas minum sebulan => Punggung turut menegang dan begitu kemas 
 Selepas minum 2 bulan => Rekahan dan Kedutan semakin hilang dan puting mencerah 
 Minum jangka masa panjang => Sistem Anti-Penuaan yang lebih baik, metabolisme meningkat



Tak perlu Risau :
---------------------
 100 % Buatan Malaysia
 100 % Dijamin lebih berkesan
 100 % Dijamin lebih selamat
 100 % Nutrisi semulajadi & Tiada bahan larangan
 Produk berstatus GMP
 Mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia – KKM
 Mendapat Kelulusan HALAL


Mengapa anda harus memilih Sweet Can D Cup?
----------------------------------------------------------------
 Produk pembesaran payudara &  pinggul  “NO 1 DI ASIA”
 Dihasilkan melalui teknologi NANO
 Sesuai untuk semua peringkat umur
 Boleh diambil bersama coffee, teh & milo
 99% Pelanggan kami memberikan feedback positive & repeat order
 Harga yang berpatutan
 1 set terdiri daripada “BREAST DRINK”& “BREAST SERUM”
 Ibu mengandung & Menyusukan bayi boleh menggunakannya
 Cara Pengambilan yang ringkas
 Dihasilkan dengan ramuan yang berkualiti tinggi
 Mendapat kelulusan kementerian kesihatan malaysia (KKM)  & jakim (HALAL)

scdc_flawless

scdc_suamiisteri

scdc_mantap

scdc_aktifseharian

HARGA 1 SET : RM130.00 SM/SS
# FREE SHAKER
# FREE SCOOP
# FREE GIFT (NEW FROM HQ)

Anda Berminat??


SMS | Whatsapp | Telegram - 6017-7286585
ID: SCDC401


Monday, May 11, 2015

#Shaklee : Cara pengambilan Set Kurus Shaklee (budget set)

Bismillahirrahmannirahim.
Assalammualaikum wbt. Selamat pagi semua.
Alhamdulillah berjumpa lagi kita, panjang umur kita, di hari Isnin permulaan minggu yang baik dari minggu yang sebelum. Insyaallah.



Jom pagi ni Ash nk cerita tentang Set Kurus Shaklee yang paling simple dah murah je.
Apa yang ada dalam set ni? Ada ESP (Hot Selling), Alfalfa dan Lecithin je. Set ini pun sesuai untuk ibu-ibu yang masih lagi berpantang atau masih menyusukan bayi. Insyaallah boleh kurus.

Ok kalau ikut logiknya, macam sebelum ni, Ash ada post entry berkenaan cara minum ESP untuk kurus, so logik itu juga lah Ash gunakan dalam pengambilan set ini. Bagi Ash untuk kurus jadi kita kena disiplin tinggi tau. Pengambilan yang konsisten akan memudahkan dan mempercepat proses penurunan berat badan kita.

Jadi perkara pertama perlu diingat adalah 3 konsep ini: Bakar, Buang dan Bina.



"Bakar" dengan Lecithin.

Fungsi utama Lecithin adalah sebagai 'pemecah/pencair lemak' ataupun 'fat emusifier'. Apabila Lecithin 'bertemu' dengan lemak lemak degil, ia akan 'memecahkan dan bercampur/bergabung' dengan lemak-lemak tersebut dan seterusnya membawa ia keluar. Tahukah kita? Lecithin mampu membakar lemak lebih cepat jika disertakan dengan senaman yang bersesuaian. Pengambilan Lecitin 4000mg sehari pasti membuahkan hasil yang diidamkan. 




"Buang" dengan Alfalfa.

Detoks adalah proses membersihkan usus di mana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selain untuk mengelakkan dari masalah kesihatan yang serius, detoks juga memastikan vitamin/supplemen diserap dengan lebih sempurna.

Sekiranya organ yang terlibat dalam penyerapan vitamin seperti usus mengalami masalah, kemungkinan besar vitamin tidak boleh diserap dengan sempurna.




"Bina" dengan ESP.

Walaupun kaedah pembinaan otot melalui ESP tidak sehebat Cinch Shake tapi ESP adalah sumber protein yang masih boleh membantu dalam pembinaan semula otot supaya tidak menggeleber.

Jadi dalam seharian, rutin pemakanan 3 suplement boleh di atur seperti di bawah:

30minit sebelum makan tengah hari - minum ESP
30minit selepas makan tengah hari - 3biji Lecithin
Minum air masak banyak
1 jam selepas makan Lecithin - 3biji Alfalfa

30minit sebelum makan malam - minum ESP
30minit selepas makan tengah hari - 3biji Lecithin
minum air masak banyak
1jam selepas makan Lecithin - 2-3Alfalfa



Cara-cara di atas hanyalah cadangan dari saya mengikut pengamalan Ash. Alhamdulillah Ash sesuai dengan cara begini. Ada juga pengamal Shaklee yang makan Lecithin sebelum makan, Alfalfa pula selepas makan, or makan Alfalfa dulu baru Lecithin, atau kedua-dua sebelum makan. Bagaimana cara sekali pun kita perlu cuba kerana ia mengikut kesesuaian badan kita. Kadar penyerapan badan kita juga tidak sama. Jadi kita cara yang kita amalkan sekarang tidak berkesan jadi cuba pula kaedah lain. Insyaallah berjaya ye.

Ada apa-apa pertanyaan or tempahan sekalipun boleh comment di ruangan komen di bawah ye or Whatsapp/Sms Ash: 017.728.6585. Ash sedia membantu anda semua. Sharing is caring!!

Till Then ~~



Friday, May 8, 2015

#Shaklee : Cara pengambilan supplement B-Complex

Bismillahirrahmannirrahim.
Apa khabar semua dan assalammualaikum. So petang macam ni terasa nak share macam mana nak makan Bcomplex dari Shaklee ni. Sikecil yang mempunyai banyak manfaat. Sehari sebiji je jadi berbaloi beli sebab satu botol ada 120biji jadi boleh tahan sehingga 4 bulan tau. Harga plak murah je untuk 4 bulan. 

Jom kita tengok pe manfaat nya k.



Apakah manfaat dari vitamin B1, B6 dan B12 ?

Vitamin B1
Sumber : beras merah, kuning telur, ikan, kacang dan gandum
Manfaatnya :
  • melancarkan metabolisme
  • melancarkan peredaran darah
  • mengoptimalkan aktiviti kognitif dan fungsi otak
  • mencegah terjadinya kerosakan urat saraf
  • memulihkan gangguan saraf 

Vitamin B6
Sumber : daging, hati, ginjal, ikan, kacang dan beras tumbuk
Manfaatnya :
  • memlancarkan metabolisme
  • meningkatkan kekebalan tubuh
  • menjaga keseimbangan garam-garam mineral
  • membantu sintetis RNA dan DNA

Vitamin B12
Sumber : hati, ikan, susu dan olahannya, daging, telur dan rumput laut
Manfaatnya :
  • mencegah kerosakan urat saraf
  • membantu pembentukan sel darah merah
  • melancarkan metabolisme sistem tubuh
  • mengubah karbohidrat, protein dan lemak kepada tenaga

Apakah yang akan berlaku jika kita kekurangan vitamin B?

Kekurangan vitamin B Complex boleh menyebabkan:
  • Lemah sistem saraf
  • Mengganggu fungsi otak yang mana akan meningkatkan lagi risiko penyakit jantung. 
  • Pembentukan sel abnormal
  • Mengakibatkan anemia
  • Masalah depresi (tekanan perasaan)
  • Kehilangan daya memori
  • Cepat letih
  • Sesak nafas
  • Insomnia
  • Kurang fokus dan konsentrasi
  • Mudah tersinggung
Apakah kelebihan vitamin B Complex dari Shaklee?

Terdapat banyak kelebihan yang terdapat di dalam B Complex Shaklee.
Antaranya;
  1. Menghasilkan tenaga dan berperanan dalam membantu kemampuan berfikir.
  2. Mengelakkan penyakit beri-beri.
  3. Merangsang pertumbuhan pada kanak-kanak.
  4. Diperlukan untuk kesihatan mata, kulit, kuku dan rambut.
  5. Penting untuk sirkulasi dan fungsi normal sistem saraf.
  6. Mencegah stress.
  7. Menguatkan antibodi tubuh.
  8. Amat penting untuk aktiviti sel genetik.
  9. Diperlukan dalam pembentukan protein asid amino.
  10. Diperlukan untuk memproses dan perbaikan sel-sel darah merah.
  11. Mencegah anemia.
Apakah kelebihan vitamin B Complex Shaklee untuk kanak-kanak?

  1. Merangsang pertumbuhan.
  2. Meningkatkan kemampuan berfikir.
  3. Memberikan tambahan tenaga.

Apakah kelebihan vitamin B Complex Shaklee untuk orang dewasa?


  1. Menambah tenaga.
  2. Mengurangkan stress.
  3. Melambatkan proses uban di rambut.
  4. Membantu meningkatkan konsentrasi.
Apakah kelebihan vitamin B Complex Shaklee untuk ibu mengandung?

  1. Amat diperlukan untuk pembentukan dan aktiviti sel genetik.
  2. Mencegah anemia (tekanan darah rendah).
  3. Membekalkan asid folik yang sangat penting utk mengelakkan kecacatan janin

Jadi oleh sebab itulah kita perlukan ia setiap hari. Makan sebiji selepas makan sarapan, then insyaallah mood seharian anda akan berubah menjadi kurang stress dan lancar. Memang kuat sikit baunya, tapi itu menandakan pure, asli, tanpa bahan tiruan. Perlu minum banyak air ye. Jangan risau jika air kencing anda sedikit kuning selepas mengamalkan Bcomplex Shaklee ni, itu juga tandanya bcomplex shaklee mudah larut di dalam badan.

Sesiapa berminat boleh PM/Whatsapp sy ye.
017.728.6585

#Beauty : SECRET SKIN WHITE KAWAII COLLAGEN



1.) PROMOSI PEK KEMBAR - SECRET SKIN WHITE KAWAII COLLAGEN
+ 2 Jar 
+percuma Kawaii Collagen Brightening Serum
+ FREE Postage
-----------------------------------------------------------------------------

2.) PROMOSI pek COMBO
SECRET SKIN WHITE KAWAII COLLAGEN 1 JAR SECRET SKIN WHITE +Percuma Kapsul SSWKC 30 biji
& ZOFEA BEAUTY SECRET (Harga Pasaran RM159.00) +free Pil Payudara Zofea 60 biji
+free Postage
+free Gift
-------------------------------------------------------------------------------



Kelebihan Kawaii Collagen Brightening Serum:

~ menutup pori-pori terbuka
~ memutihkan kulit secara sihat
~ menegangkan kulit seperti suntikan botox
~ memulihkan kulit rosak
~ sesuai utk semua masalah kulit
~ mengecutkan jerawat
~ memudarkan jeragat
~ menghalus & melicinkan kulit
~ tanpa pengelupasan
~ kesan hanya dalam 6 hari shj

Kelebihan Kawaii Collagen Miracle Water:

~ Sebagai bahan aktif merangsang collagen dalam kulit
~ Dipakai bersama Kawaii Collagen Brightening Serum untuk efek lebih hebat
~ Merangsang stemcell kulit
~ Merawat kulit yang rosak teruk
~ Memberikan nutrien, vitamin & mineral penting kpd kulit
~ Memulihkan kulit sensitif & kulit nipis
~ Mengembalikan seri & keremajaan kulit yg kusam
~ Menghilangkan jerawat pasir
~ Menampak kulit segar & glowing

Dulu Jihan RajaLawak berkulit gelap tau..
sekarang lihatlah sendiri!!
Fuhh memang woww la Jihan sekarang.
Rahsia Jihan sudah tentulah full set KAWAII COLLAGEN.
Ni bukan sebab make up ye yunk, tengoklah dada & tangan jihan pun putih.




Rahsia kulit cantik Jihan RajaLawak kini terbongkar. Ternyata kulitnya berbeza sekali selepas beliau mencuba Secret Skin White Kawaii collagen, brightening serum & kawaii collagen miracle water.
Lihat perbezaan Jihan dulu & sekarang!

Kesan berganda pasti terlihat pada kulit anda kerana khasiat drp luar (sapuan serum & miracle water) dan khasiat drp dalam (minuman sachet) bekerja serentak memberikan nutrients penting yang diperlukan kulit seterusnya tindak balas lebih cepat.


SMS/Whatsapp: 017.728.6585

#Beauty : BABIES BLINK 5 IN 1 (2015 VERSION DENGAN CAMPURAN SERBUK MUTIARA)

BABIES BLINK 5 IN 1 (2015 VERSION DENGAN CAMPURAN SERBUK MUTIARA)
PROMOSI : RM70 SM / RM 75 SS
* FREE POSTAGE *





Kandungan set babies blink 5 in 1

1. Glutacoll soap - 60gm
2. Antibiotic day cream - 20gm
3. Magic night cream - 20gm
4. Whitening repair serum - 10ml
5. Toner whitening perfect - 40ml

muka cerah gebu halus licin... wanita dan lelaki pun boleh guna seawal 12 tahun.. tiada bahan kimia.. sesuai ibu mengandung juga..!!





BABIES BLINKS 5 IN 1 dengan
-PACKAGING baru,
-FORMULA baru,
-NOT KKM baru
-HARGA baru

Upgrade formula,cream adalah sama dengan dulu.
tapi yang terbaru dicampurkan dengan serbuk mutiara.

Upgarde serbuk mutiara dalam cream siang dan malam, sangat-sangat2 effective !!!

Untuk toner masih kekal yang lama warna oren.

Kesan pengunaan babies blink mmg seawal 24 jam ia dpt mengecilkan pori2 muka,mencerahkan
5x ganda dari agent pemutih!!!membantutkan naik jerawat, matikan jerawat, menghilangkan jeragat serta melembapkan kulit dan mengimbangkan minyak berlebihan!!!
cepat2 kesan seawal 24 jammmm!!!
ternyata berkesan ori punya..

apa yg best sgt dengan SET BABIES BLINK 5 in 1 NI? KELEBIHAN UTAMA SET BABIES BLINK

-mengecilkan pori2 wajah
-mencerahkan 17x ganda dari agent pemutih
-menjadikan kulit cerah + pinkish
-melicinkan kulit secara maximum
-membantutkan kenaikan jerawat baru
-membantutkan pertumbuhan jerawat
-menghilangkan jeragat dalam 5 hari bergantng pada jenis jeragat
-melembapkan kulit seperti chewing gum
-mengimbangkan minyak berlebihan





KELEBIHAN SAMPINGAN PRODUK BABIES BLINK 5 in 1

**TIADA PENGELUPASAN
**TIADA BAHAN2 TERLARANG!
**PRODUK BUMIPUTRA
**1SET PENGGUNAAN 1 BULAN LEBIH KE 2 BULAN


SMS/Whatsapp: 017.728.6585 

Tuesday, May 5, 2015

#Shaklee: Set Cantik Shaklee (Lengkap)


[Set Cantik Shaklee]
Apa yang ada dalam set ni?
‪#‎ESP‬ : Mencantikkan kulit dengan menjadikannya lebih anjal dan berseri, menghilangkan parut jerawat dan jeragat, mengurangkan berat badan (additional), merupakan sumber protein yang mengeyangkan dan juga membantu dalam masalah rambut, disamping membina smula otot dan tulang yang sihat.
‪#‎Bcomplex‬ : Mengurangkan jeragat, whitehead dan blackhead, mengurangkan "Stress" memberikan mood yang tenang dan baik.
‪#‎vitaminC‬ : Membantu dalam pembentukan smula jadi collagen pada kulit. Mengelakkan kulit menjadi kering, bibir kering, ulser dan mengatasi masalah kulit bersisik dan berjerawat. Selain itu, VitC meningkatkan imunisasi dalam badan dan dapat mencegah dari selsema, atau batuk.
‪#‎vitaminE‬ : Menghilangkan parut dimuka, kulit. Tinggi dengan oksidan, dan sesuai untuk membantu dalam kesuburan lelaki, baik untuk jantung kerana dapat mengurangkan paras kolestrol dan mencerahkan kulit dengan sekata.
Hmm banyakkan benefitnya, Tak mahal lah, sebab produk-produk boleh tahan sehingga 4-6bulan. Dan sy juga akan berikan harga yang terbaik supaya anda dapat penjimatan berganda.

Jadi bagi sesiapa yang ada masalah kulit boleh la cuba Set ini. Janganlah anggap beli sekaligus ni mahal. Set ini dapat bertahan 4-6bulan tau. Sengaja ulang bebanyak kali sebab memang murah.