Wednesday, February 19, 2014

#Shaklee : Cara minum ESP Shaklee untuk kurus

Salam semua, and good afternoon.

Dah lunch? Ash belum lagi. Sekejap lagi lebih kurang 30minit lagi ash akan keluar lunch bersama rakan office. Kenapa 30minit lagi? sebab ash baru je minum ESP. hehehe bagi la ESP diserap dengan baik dulu untuk badan ash mendapat segala khasiat dari ESP ni. (ayat tak menahan betul)

Owh tujuan entry hari ni, ash just nak share cara nak ambil ESP ni. Especially bagi sesiapa yang mahu kurus. Sebab ash pun pernah salah juga semasa mula-mula consume ESP ni. Berat tak turun, nafsu makan pula yang bertambah akhirnya bertambah la KG. ohh tidaaaakkkk. I have to do something then start googling. Tapi sangat la payah tuk mencari cara memakan ESP untuk kurus. Rata-rata banyak tulis "Cara penyediaan ESP Shaklee, Resespi ESP sedap". Kalau de orang yang macam ash mungkin jumpa masalah yang sama kan? (hehehe ke aku sorg je?)

ESP ash, campur air suam je. Dah cukup dah sebelum makan

Enough celoteh. Ok continue to the entry body...

Kalau nak kurus, "Ambil ESP before kamu makan okeh...tak kisah la setengah jam ke 15minit ke...asalkan sebelum makan.."

Kenapa? "sebab ESP ni protein yang boleh memanjangkan rasa kenyang. jadi once korang kekedai makan korang takkan ambil nasi segunung, lauk selautan. huhu faham!!!" Then selepas makan boleh la ambil Lecithin dan Alfalfa tuk pembakaran lemak dan pembuangan toksin dalam badan kamu tu.

Bagi sesiapa yang mahu menambah berat sila ambil selepas makan, gerenti menti, korang akan nak makan lagi selepas tu. hahaha. (aku pernah alaminya, seyes memang cepat lapar lepas makan amik ESP. huiyo... nak ngunyah je weh...tak henti)

Bekalan ESP ash di office mahupun dimana shaja. Tak perlu usung canister gabak tuh.
Logiknye??? Selepas makan badan korang bekerja tuk menghadamkan makanan korang, jd kalori korang pn digunakan dalam proses ni. Jadi bila korang tambah lagi dengan ESP yang sememangnye membakar 35% kalori korang tu bukan ke double up kalori/tenang/makanan korang dibakar or digunakan. So bila sume tu tak cukup badan akan request korang tuk makan. Mula nafsu korang terhadap bende manis/bergula/yummylicious tu membuak sebab perlukan kalori yang lebih. hahahha

Ini yang aku terpikirkan sendiri la. Tapi mmg betul. Dulu aku semakin tertarik dengan bnde bergula, nak lepas makan je nk sape Kek Coklat Anis Moist sekotak. Tak pun Red Velvet. Huiyo...tak bleh tahan la. Tapi hari ni tidak lagi sebab even tgh tulis entry ni tak terpikir pn nak beli kek tu or coklat or air manis. Sebab sy kenyang dengan ESP. huhu.

Belum cuba belum tahu k. Ash sekadar berkongsi apa yang ash rasa logik dan berdasarkan pengalaman. Jadi kalau ada yang salah tu boleh comment tu and sekiranya berjaya pun boleh komen k.
Oklah nak g makan tengah hari. Walaupun nak kurus jangan skip makan k, kurang kuantiti tu yang perlu.

Thanks for Viewing!!!


5 comments:

  1. betul tu awk..huhu..amalkan sebelum makan

    ReplyDelete
  2. tak sah kalau tak pekena ESP pagi pagi

    ReplyDelete
  3. As salam..wah info yg menarik..bru tau beza pengambilan ESP before & after mkn..mohon share sedikit info dari sini ye..sudi2knla lawat blog sy..nhsakura.blogspot.com.tq =)

    ReplyDelete
  4. bagaimana pengambilan esp? maksud saya berapa sudu. dan saya ada masih banyak herblax dan lecithin, brapa biji consume for both ye? hehe.. terima kasih

    ReplyDelete