Monday, December 30, 2013

#Shaklee: Set budget tambah susu ibu, insyaallah meriah.

Salam uols...

Hari ni ash nak kongsikan tentang set budget menyusu yang dapat membantu anda menambah susu. Kalau ash cakap ‘budget’ tu memang betul-betul save/jimat/bayar sikit/less money haa...semua ash tulis..hehe

Hanya dengan ESP(Energizing Soy Protein) dan Alfalfa Complex insyaallah susu puan puan akan bertambah dan pekat. Sangat menyelerakan buat baby-baby comel yang meminumnya. Baby pun akan cepat kenyang walaupun menyusu sekejap je. Jangan risau ye ibu, apabila bayi kita melepaskan putting susu kita, bermaksud dia dah kenyang. Itu yang kita mahu, bukan nye merengek-rengek, marah, mengamuk sebab susu tak cukup.Di dalam ESP, terdapat protein. Protein membentuk sebahagian besar struktur di dalam sel termasuklah sebagai enzim dan pigment respiratori. Maksudnya, tulang, kulit, rambut, organ, antibody, enzim, hormon, dan sel-sel badan manusia terdiri dari protein. Protein penting untuk badan kerana membantu serta membina tisu badan yang telah rosak atau mati, enzim-enzim berfungsi dengan baik dan hormon.

Kebaikan ESP yang lain :-

1)       ESP ni adalah sember protien lengkap yang ada 9 amino asid penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan dan sukar untuk kita dapatkan daripada diet harian kita.

2)       ESP mengandungi kacang soya non-GMO yang semulajadi dan ia bebas dari kolestrol ia juga rendah lemak. 

3)       ESP terbukti mampu membekalkan tenaga yang boleh bertahan berjam-jam lamanya. 

4)       ESP bantu untuk kekalkan paras gula dalam darah. 

5)       ESP bantu untuk kekalkan kepejalan otot, pemulihan tisu badan dna pembentukan otot baru.

6)       ESP tiada perasa tiruan, pengawet dan pewarna. 

7)       ESP mengandungi lemak yang sangat sedikit iaitu 1gm dan tiada laktosa dimana kadar untuk hadam adalah sangat tinggi. Alfalfa(bahasa Arab) atau dikenali sebagai Bapa mahupun Raja Tumbuhan, mempunyai kandungan protein dan kalsium yang tinggi kerana kebolehannya menyerap zat mineral yang jauh ke dalam tanah dan jarang ditemui di permukaan tanah.

Vitamin yang terkandung dalam alfalfa adalah: vitamin A, thiamin (vitamin B1), riboflavin (vitamin B2), niasin (vitamin B3), vitamin B5, vitaminB6, vitamin C, vitamin K dan asid folik. Benih Mineral, iaitu kalsium, zat besi, magnesium, fosforus, tembaga, dan zink. 

Antara kebaikan Alfalfa, membersihkan badan, mengawal keasidan badan, meningkatkan ketahanan badan (antibody), membentuk sel-sel darah, serta penggantian sel-sel badan yang rosak atau mati.

Kebaikan Alfalfa :-

1)       Mengawal Kandungan Kolesterol Darah
2)       Mengatasi masalah pencernaan
3)       Menyingkirkan Toksin Dari Badan 
4)       Mengurangkan gejala menopaus
5)       Tinggi kandungan Vitamin K
6)       Dapat melegakan asma
7)       Mencegah Kanser  
8)       Sifat diuretik
9)       Untuk merawat Anemia
10)   Menghilangkan ketagihan alcohol

Jadi tunggu apa lagi, mai cepat order dengan ash, insyaallah ash akan berikan harga yang berpatutan dengan budget anda.


No comments:

Post a Comment